Wat kan Systemisch Werk je opleveren?

Soms lijkt het wel, of je met een onzichtbaar elastiekje aan je rug vast zit, waardoor je constant terugvalt in oude patronen. Alsof je in het zwembad op de duikplank staat met je voeten al over de rand, klaar om te springen en toch weer met de trap naar beneden gaat.

Het kan zijn dat je bewust of onbewust nog sterk verbonden bent met je gezin van herkomst. Denk maar eens aan de tegeltjes en wijsheden die je van huis uit hebt meegekregen. Deze verbondenheid kan er voor zorgen dat je oude patronen herhaalt.

In je gezin van herkomst ben je onderdeel van een systeem. Eigenlijk zijn we de hele dag door onderdeel van een systeem, zoals je huidige gezin/relatie, je collega’s op het werk, of de teamleden op de sportvereniging. Hoe je in andere systemen bewust of onbewust functioneert, heeft vaak te maken met de invloed van jouw gezin van herkomst.

Bij Systemische Werk kijken we samen naar je plek, naar je gemis en verlangen, naar de ordening en naar de juiste balans in jouw gezin van herkomst, dit kunnen we doen met behulp van poppetjes, steentjes, of vloerankers.

Hierdoor krijg je inzichten en ontstaat er bewustwording, waardoor je uit oude patronen kunt stappen en kunt kiezen voor nieuw en ander gedrag. In onze coaching gaan wij zorgvuldig en met respect te werk.

Wat kan Systemisch Werk je dus opleveren:

  • Bewustwording van de invloed van je gezin van herkomst op je dagelijkse leven.
  • Het kunnen doorbreken van oude patronen.
  • Loslaten van een te groot verantwoordelijkheidsgevoel.
  • In je kracht staan en in actie komen.
  • Herstellen van de balans in geven en nemen.