Over ons


Na allebei vele jaren in het onderwijs gewerkt te hebben, als leerkracht en directeur, en na een aantal ingrijpende gebeurtenissen in onze levens zijn we allerlei opleidingen gaan doen om mensen te kunnen begeleiden in hun persoonlijk proces.

Zo kwam Systemisch Werk ook op ons pad. Dat bleek meteen op een diepe laag het verschil te maken. Op verzoek van vele leerkrachten zijn we samen een vierdaagse training gaan ontwikkelen die wegens groot succes al snel een tweedaagse praktische verdieping kreeg.

Samen zijn we vervolgens EénGeheel ‘Systemisch Werk in het onderwijs’ begonnen. Onder die naam geven wij met heel veel plezier en enthousiasme trainingen, studiedagen, opstellingen en coaching.

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen, die werken i
n het onderwijs en de opvang, te bereiken en te inspireren om met een Systemische bril te kijken.

Onze missie is om leerkrachten/ pedagogische medewerkers, directeuren en teams gereedschap te geven waarmee zij de dynamiek in hun groep/ school zichtbaar kunnen maken, waardoor het gemakkelijker wordt om een fijn pedagogisch klimaat en meer balans en verbinding in de groep te creëren.


Referenties

De kracht van Els en Yvette is dat zij een ontzettend fijne en veilige sfeer creëren, die ervoor zorgt dat ik me echt op mijn gemak voel, open en kwetsbaar durf te zijn om alles te bespreken wat mij bezighoudt en waarin ik verandering wil.”

“Hun werkwijze kenmerkt zich door een zeer kundige en liefdevolle aanpak met een duidelijke structuur en een gezonde dosis humor.”

"Het is een waar cadeautje om een training bij Yvette en Els te volgen. De beide dames geven de training met veel passie en plezier waarbij professionaliteit hoog in het vaandel staat."

“Zij weten goed de vertaalslag te maken van theorie naar praktijk. Zij sluiten alles en iedereen in, laten ieder ervaren wat plek (ieder zijn eigen taak en verantwoordelijkheid) betekent. Zij maken zichtbaar waar geven en nemen uit balans is.”

"Ik ben nog steeds verbaasd, over de herkenning en verbinding die ik ervaren heb met een groep mensen die ik nooit eerder ontmoet had. Hoe doen Els en Yvette dat? Heel bijzonder en waardevol voor jezelf en voor je werk als leerkracht."