Over Yvette

Mijn naam is Yvette Kwast.  Samen met mijn tweelingzus, ben ik  21 december 1971 geboren. Ik ben getrouwd met Alfred en moeder van drie kinderen. Meer dan 25 jaar heb ik ervaring in het onderwijs en ik ben, ruim 15 jaar, coach en trainer op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Sinds 1995 werk ik bij Blosse eerst als leerkracht en sinds 2014 als bovenschools coach en schoolopleider. Ik voel mij zeer verbonden met het welzijn van kinderen en volwassenen.

De vele opleidingen en cursussen NLP, Systemisch Werk, oplossingsgericht werk, geweldloze communicatie, traumawerk,  hartcoherentie, matrixcoaching, kracht- en zijnsgericht coachen ( Korthagen) TA, ademcoach en Systemisch Werk begeleider en opsteller hebben mij goed geholpen mijzelf te ontwikkelen als mens en als coach.

Ik heb gewerkt als coach en trainer bij HSA en heb sinds 2009 mijn eigen praktijk Heel coaching en training. 


Sinds 2016 zijn Els en ik begonnen om onze grote passie, Systemisch Werk in het onderwijs, vorm te geven. Ons bedrijf hebben we vervolgens EénGeheel genoemd!

Mijn werkwijze: De systeemtheorie gaat expliciet uit van onzichtbare beïnvloedende factoren. Ik ga als coach enerzijds op zoek naar patronen, herhalende gedragingen of onderliggende opvattingen die tot gedrag leiden en anderzijds betrek ik de invloed van de omgeving erin en vooral de wijze waarop de omgeving bepaald gedrag stimuleert of afkeurt. 

Wat is de invloed van het systeem van herkomst, op wie je bent en wat je doet in privé en in het werk? Het blijkt dat heel veel mensen zo sterk aan hun familie gebonden blijven dat dit zeer veel invloed heeft op de manier waarop ze in de wereld staan en zich gedragen in groepen en organisaties. Werkt dit positief, dan is dat prima. Werkt het minder positief, dan kan het systemisch werken hier veel inzicht in geven en zelfs ondersteunen bij het doorbreken van beperkende patronen die zich mogelijk ook in het werk voordoen.

Met het gezegde ‘Feiten horen bij het probleem en niet bij de oplossing’, zal er een duidelijke oplossingsgerichte attitude van benadering zijn.

Het is fantastisch om te zien hoe mensen hun eigen `tools/ gereedschappen` vinden om concrete stappen te zetten en steeds meer weer HEEL worden. Het is ontroerend om deze processen mee te mogen maken en daar ben ik intens dankbaar voor.

Woorden die op mij van toepassing zijn: optimistisch, doelgericht, daadkrachtig, empathisch, mensen-mens. Voor mij belangrijke waarden zijn: zinvol leven, vrijheid, respect, ontwikkeling, afwisseling en verbinding

"Luister naar je hart, en je hoort dat het klopt".