Over Els

Al jong heb ik voor een baan in het onderwijs gekozen. Eerst als leerkracht, later als adjunct-directeur en directeur.
In 2008 ben ik directeur geworden van de nieuwe basisschool ‘Het Kleurenorkest’ in Limmen. Dat is een school die ‘natuurlijk leren’ als basisconcept heeft en waarop de leerlingen de beginselen van NeuroLinguistisch Programmeren (NLP), Systemisch Werk (SW) en Oplossingsgericht Werk (OGW) worden voorgeleefd.

Gedurende mijn onderwijsloopbaan werd mij al snel duidelijk dat mijn passie ligt bij het helpen ontwikkelen van leerlingen, leerkrachten en ouders. 

De vele cursussen NLP, Systemisch Werk, Organisatie Opstellingen, Traumawerk, Oplossingsgericht Werk en de opleiding tot NLP-coach hebben mij goed geholpen mijzelf te ontwikkelen als mens en als coach.


Gedurende mijn onderwijsloopbaan werd mij al snel duidelijk dat mijn passie ligt bij het helpen ontwikkelen van leerlingen, leerkrachten en ouders. 

Mijn leven is ook voor een belangrijk deel gevormd door mijn twee zoons, Frank en Tom en door het overlijden van mijn man, hun vader Gerard, na een lang en slopend ziekbed.

Inmiddels ben ik al weer bijna 15 jaar gelukkig getrouwd met Dirk Jan. Wij hebben een samengesteld gezin met 5 jongens.

Het was voor mij een vanzelfsprekende stap om naast mijn school ook anderen te gaan coachen. Ik vind het elke keer weer fantastisch om mensen te begeleiden om hun krachtbronnen en sterke kanten te vinden, te gebruiken en tot verdere bloei te brengen. Om mensen, soms met een kleine interventie, verder op weg te helpen of nieuwe inspiratie in hun leven te laten krijgen.

Sinds 2016 zijn Yvette en ik begonnen om onze grote passie, Systemisch Werk in het onderwijs, vorm te geven. Ons bedrijf hebben we vervolgens EénGeheel genoemd!

In juli 2018 ben ik gestopt als directeur van de school en richt me nu volledig op coaching, het begeleiden van (familie)-opstellingen en partnerdagen en het geven van trainingen, ‘Systemisch Werk in het onderwijs’.

Woorden die op mij van toepassing zijn: empatisch, verantwoordelijk, loyaal, duidelijk, oplossingsgericht, daadkrachtig, 
Voor mij belangrijke waarden zijn: eerlijkheid, respect, rechtvaardigheid, harmonie, dankbaarheid.

"Het leven is geen generale repetitie, het leven is NU!"